Лист сталевий, сталь листова

Сталевий лист (сталь листова) – особливий вид металопрокату, без якого не існує сучасна промисловість. Сталь листову виготовляють на спеціальних прокатних станах під тиском методом гарячого або холодного прокату. Завдяки своїм характеристикам (міцність, гнучкість, довговічність) листовий прокат широко використовують у найрізноманітніших сферах господарства та промисловості. Без нього не обходяться жодні будівельні роботи при зведенні металоконструкцій, машино- та суднобудування. Також, треба відмітити, що сталевий лист служить заготовкою для виготовлення інших видів металопрокату (двотавр, профільні труби, кутик сталевий, профнастил, смуга сталева, гарячекатаний швелер, гнутий швелер тощо).

Сталеві листи випускають шириною від 500 мм та вище.
Завтовшки: від 1.2 до 12 мм.
За способом виготовлення розділяють на гарячекатані и холоднокатані. Гарячекатані листи в свою чергу розділяють на підвиди звичайної та високої якості, що виготовляють із високолегованої та конструкційної сталі. Холоднокатані листи сталеві розрізняють за ступенем точності (нормальним та підвищеним). Усі види сталі можуть бути випущені як з необрізною так і обрізною кромками.

Залежно від методу обробки та якостей використаної сталі, розмірів, сталеві листи поділяються за наступними категоріями:

  • Лист гарячекатаний
  • Лист оцинкований
  • Лист просічно-витяжний
  • Лист рифлений гарячекатаний
  • Лист холоднокатаний

Лист сталевий гарячекатаний (ДЕСТ 19903-74)

Металевий лист, що виробляють із вуглецевої сталі шляхом прокатки вуглецевої заготівлі у розплавленому стані через прокатний стан. Зазвичай листи сталеві гарячекатані виробляють у формі листів різноманітних за розміром, але може вироблятися й постачатися рулонами за потреби. При цьому, залежно від ТУ виробника, сталевий гарячекатаний лист виробляють з обрізною та необрізною кромкою. Сфери застосування листа сталевого гарячекатаного зазвичай – це виробництво вигнутих профільних виробів (труби, швелери, кутики), а також виробництво заготівель при виробництві інших видів листового прокату (лист сталевий холоднокатаний, лист сталевий оцинкований, профнастил, лист пересічно-витяжний).

Лист сталевий холоднокатаний (ДЕСТ 19904-90)

Конструкційний лист, що виробляється шляхом холодної прокатки гарячекатаного сталевого листа скрізь серію валків задля зміцнення структури металу та покращення якості поверхні. Виробляється у формі листів завтовшки 0,35-3,0 мм або рулонів із товщиною сталі від 0,5 до 3,0 мм. Цей вид листового прокату використовується при виготовленні вузлів та деталей із високоточною поверхнею, у виробництві корпусів, ємностей та різного типу щитків.

Лист сталевий просічно-витяжний (перерізно-витяжний) (ПВЛ) (ДЕСТ 8706-78) 

Лист, що виробляється із сталевого листа на перерізно-витяжному обладнанні. В процесі виробництва одночасно відбувається переріз та витягування листа. Візерунок (ромб, овал, трапеція, шестикутник тощо) формується залежно від перерізу. Процес витягування листа сталевого ПВЛ завершується додатковим катанням (зпресовуванням), що зменшує ймовірність деформації готового листового прокату, а також для забезпечення потрібних якостей міцності сталевого листа по всій довжині заготівлі, незалежно від її розміру. Лист пересічно-витяжний використовують найбільш в якості настилів й помостів.

Лист сталевий рифлений (ДЕСТ 8568-77)

Металевий лист із виступаючим профільним візерунком (рифлями). Формування візерунку на гладкій поверхні листа відбувається під час прокатки листової заготівлі скрізь спеціальні валки. Як правило, товщина листа рифленого не враховує товщину рифлів й складає від 3,0 мм до 6,0 мм. Рифлений лист використовують як анти-слизьке не ковзаюче покриття підлоги, для облицювання, а також як елемент декору огорожі, перил, сходових клітин тощо.

Лист сталевий оцинкований (ДЕСТ 14918-80)

Є по суті звичайною сталевою листовою заготівлею вкритою цинком. Завдяки цинковому покриттю сталевий лист малої товщини стає більш стійким до корозії й використовується в умовах підвищеної вологості. Оцинкований лист має підвищену міцність й широко використовується у будівництві у якості матеріалу для крівлі.

Компанія пропонує купити сталевий лист за найвигіднішою ціною в місті Київ. Широкий асортимент й можливість поставки партій сталевого листа, кратної мірної та немірної довжини дозволяє нам якісно і швидко виконувати будь-які замовлення, допомагаючи вам вчасно виконувати будівельні роботи. І водночас побудувати міцні і тривалі партнерські стосунки із клієнтами.

Чому краще у нас замовити листову сталь оптом і вроздріб

Купити сталевий лист у Києві за конкурентною ціною /метр (дивіться прайс на сталевий лист) можна у нашій компанії у зручний для вас час. До того ж ми завжди готові піти на зустріч до тих нашим клієнтам, які купують арматуру оптом, надаючи їм можливість замовити партії нестандартного розміру за попередньою індивідуальною домовленістю. Купити сталевий лист у нас можна не лише у Києві, але й в Одесі, Запоріжжі, Житомирі, Винниці, Харкові, Рівному, Чернігові, Хмельницькому, Дніпрі та інших містах України. Ми організуємо доставку замовлень будь-якої ваги та об’єму до більшості регіонів та міст України. У нас представлено широкий ряд продукції купити яку можна як оптом, так і уроздріб за найдоступнішими цінами по ринку України. Компанія пропонує повний сортимент листової сталі для найрізноманітніших будівельних потреб та проектів.